Čet, 13 Stu 2014

Spot voljeni Vukovar

Proteklog listopada proslavili smo 13. rođendan Vukovarskih golubića (slike). Svojim koncertom obilježili smo Međunarodni dječji tjedan u Berku, desetak svojih najpopularnijih pjesama otpjevali smo i prilikom otvaranja novoobnovljenog dječjeg igrališta u Borovu naselju, a sudjelovali smo i u svečanom programu otkrivanja ploče na mostu JEAN MICHAEL NICOLLIER (slike).

U ovotjednom izdanju emisije „Vukovarska kronika“ Osječke televizije u prilogu novinara Tihomira Novaka premijerno je prikazan naš novi spot za pjesmu „Voljeni Vukovar“ autora Ace Škrinjara. Ova je pjesma zasigurno poznata svim Vukovarcima, jer svi znaju barem refren: „O, divni moj Vukovaru ti…“, a mi smo svojim spotom povezali nekadašnji i sadašnji Vukovar. Pokazali smo i da davno opjevani Vukovar u ovoj pjesmi još uvijek živi, a djeca ga, svojom radošću i poštovanjem, kroz današnji Vukovar prezentiraju na najbolji mogući način. Idejni tvorac projekta jest voditeljica zbora Dubravka Lemac. Pjesma je snimljena u studiju gospodina Branimira Jovanovaca u Gradištu. Aranžman su radili Branko Meden, Krunoslav Dražić i Branimir Jovanovac, a sve zasluge za snimanje, montažu i ukupan vizualni doživljaj pripadaju gospodinu Alenu Bainrauchu.

Kvaliteta našeg rada i popularnost našeg zbora potvrđuje se ovogodišnjom nominacijom za diskografsku nagradu PORIN, ali i uspjehom na Top-listi Dječje televizije. Pjesma Ko ko da od ljeta je u vrhu, a od proteklog vikenda zauzela je PRVO mjesto (od ukupno 30 pjesama) najznačajnije Top-liste dječjih pjesma u Hrvatskoj.

Spot možete pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=9Fimmt1b5Ko

Nastup na otvaranju igrališta u Borovu naselju pogledajte na https://www.youtube.com/watch?v=-Qewq9TAueY

Video sažetak Dječjeg tjedna u Berku pogledajte na https://www.youtube.com/watch?v=2f37dc1h9Jk