Pet, 7 Lip 2013

Linofest u Sarajevu

Kiara Lemac, članica dječjeg zbora “Vukovarski golubići” nastupila je kao predstavnica Vukovara i Hrvatske na 11. festivalu dječje pjesme LINOFEST 2013 u Sarajevu (BiH). Ovaj festival okuplja autore i djecu iz mnogih zemalja regije (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Crna Gora, Slovenija).

Kiara je sa PJESMOM ZA TATU za koju je glazbu napisala Dubravka Lemac, tekst Jasna Babić, a aranžman Ivan Benković osvojila TREĆU NAGRADU STRUČNOG ŽIRIJA kojeg čine članovi Udruge FACULTAS – za prosperitet mladih iz Sarajeva, a sve na čelu sa direktorom ovogodišnjeg festivala prof. dr. Besimom Spahićem.

Organizator festivala Udruga LIBERTAS iz Sarajeva uz podršku Podravke BiH, a ovogodišnji program na temu “Djeco, čitajmo pjesnike” bio je usmjeren dječjoj poeziji koja im je približena na njima prikladan način.

Cilj ovog projektao je glazbeni odgoj djece, zbližavanje djece iz cijele regije i razvijanje ljubavi prema glazbi i kulturi, te da djeca steknu nove spoznaje sa željom da ponovo dođu i slijedeće godine.Tako je i ovogodišnji Festival, uz nezaobilaznog LINO medvjedića, oduševio publiku među kojima posebice one najmlađe.