Sri, 5 Ožu 2014

Vukovarski golubići nastupili na otvorenju Noći muzeja 2014. godine u Gradskom muzeju Vukovar

Nastupom na otvorenju Noći muzeja 31. siječnja 2014. godine u Gradskom muzeju Vukovar, Vukovarski golubići svojim novim pjesmama potvrdili svoj nadimak da su živući suveniri grada Vukovara.

Uz pjesme kojima su se prošle godine predstavili na različitim dječjim festivalima diljem Hrvatske i pjesmom Radost oko sebe širi kojom su obilježili 100-tu obljetnicu prvog izdanja knjige I. B. Mažuranić “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića” na najznačajnijem dječjem festivalu Hrvatske u KD V. Lisinski u Zagrebu, posebno treba istaknuti da su premijerno izveli pjesmu VOLJENI VUKOVAR koju su snimili za potrebe stalnog postava Graskog muzeja Vukovar i koja će se moći slušati putem jednog starog telefona prilikom posjete našem muzeju.

Na taj način, uz brojne fotografije na kojima se nalaze, a koje su već pohranjene u muzeju, Vukovarski golubići su postali dio stalnog postava koji nakon dugo godina rada, truda i čekanja napokon predstavlja svu ljepotu i kvalitetu zbirki koje posjeduje Gradski muzej Vukovar.

Posjetitelji su prvi puta nakon Domovinskog rata i progonstva te djelovanja muzeja u razorenom dvorcu napokon ugledati svoju baštinu u punom sjaju obnove i restauracije arheološke, kulturno povijesne, likovne i etnografske zbirke zajedno s prikazom Vukovara danas s pozitivnim pogledom u budućnost i zajedništvo.

Slike sa otvaranja možete pogledati u foto galeriji dok pjesme možete poslušati u našoj video galeriji ili na našem službenom Youtube kanalu.