Sri, 11 Pro 2013

Vukovarski golubići nastupili na XX. Hrvatskom dječjem festivalu

Dječji zbor “Vukovarski golubići” u nedjelju 24. studenog 2013. godine nastupio je u KD Vatroslava Lisinkog u Zagrebu na jubilarnom XX. Hrvatskom dječjem festivalu sa svojom novom pjesmom o šegrtu Hlapiću naziva Radost oko sebe širi.

Ovaj najprestižniji dječji festival u Hrvatskoj okuplja najbolje dječje zborove iz cijele Hratske, pa su tako ove godine nastupala djeca sa otoka Paga, iz Splita, Trogira, Omiša, Rijeke, Ogulina Karlovca, Samobora, Sesveta, Zagreba, Varaždina i Vukovara.

Vukovarski golubići jedini su zbor kontinentalnog dijela Hrvatske istočno od Zagreba koji sudjeluje na ovom najznačajnijem dječjem glazbenom festivalu u RH za koji je na natječaju na državnoj razini izabrana i autorska pjesma u izvođenju Dječjeg zbora „Vukovarski golubići“.

Kao što vjerojatno znate ova je godina u dječjem svijetu posvećena 100.-toj obljetnici prvog izdavanja pripovijetke Čudnovate zgode šegrta Hlapića hrvatske spisateljice I. Brlić Mažuranić, pa je tako i ovaj veliki festival posvećen toj temi, a Golubići su svojom pjesmom o Hlapiću s kojom su nastupili ove godine oduševili prosudbeno povjerenstvo, mnogobrojnu publiku u KD V. Lisinski a time su zaineresirali i predstavnike mnogih medija diljem RH.

Kako nam je bilo u Zagrebu pogledajte u reportaži Alena Bainrauha.

i naravno, nastup i galeriju slika: